Cloud Storage Unlimited.

Klassieke Werkwijze Cloud Storage Unlimited
Opslag van persoonlijke documenten in "Mijn Documenten" of "Bureaublad" Persoonlijke Cloud

Brengt bekende problemen met zich mee:

  • Je hebt uw documenten niet automatisch overal ter beschikking
  • VPN Tunnel connectie met de bedrijfsserver is een oplossing, maar gezien het hoge technische karakter hiervan, bezorgt het de modale gebruiker in de praktijk meer kopzorgen dan een oplossing.

Flexibele automatische syncrhonisatie van uw persoonlijke documenten op uw toestellen.
Standaard opstelling:

  • Desktop PC Kantoor
  • Desktop PC Thuis
  • Mobiele Laptop

Uw persoonlijke Cloud doet zich voor als een virtuele harde schijf in uw "Deze Computer".Klassieke Werkwijze Cloud Storage Unlimited
Gedeelde netwerklocaties op de bedrijfsserver voor gezamelijke gegevens voor alle medewerkers Team Cloud

Brengt bekende problemen met zich mee:

  • De documenten staan niet lokaal op uw PC. Het openen van een document betekent altijd dat dit getransporteerd wordt over het bedrijfsnetwerk en/of internet. Dit brengt onvermijdelijk vertragingen met zich mee tijdens het openen van een document.
  • Voor externe of mobiele medewerkers heb je dezelfde problemen met een VPN verbinding, net als bij de persoonlijke documenten.

Flexibele automatische synchronisatie van uw bedrijfsgegevens tussen een onbeperkt aantal gebruikers, op een onbeperkt aantal computers.

De gedeelde bedrijfsgegevens staan lokaal op de PC’s van de aangesloten gebruikers. Hierdoor zal bij het openen van een document, dit document ook “echt” lokaal geopend worden. Dus geen vertragingen met transport.

Nadat u een bestand gewijzigd hebt, wordt dit onmiddellijk gesynchroniseerd naar de Cloud. De Cloud zal de wijziging aan het bestand dan ook synchroniseren naar de andere gebruikers.

De Team Cloud doet zich voor als een virtuele harde schijf in uw “Deze Computer”

Altijd en overal toegang tot uw gegevens. Online.

Zoals in bovenstaand schema uitgelegd, worden uw gegevens altijd up-to-date gehouden tussen uw PC’s. U hebt dus al uw documenten steeds lokaal ter beschikking op uw eigen PC’s.

Het kan echter gebeuren dat u geen toegang heeft tot uw pc, maar u toch toegang nodig heeft tot uw documenten. Bijvoorbeeld bij een klant, op de pc van een collega, in het buitenland,…

Hiervoor is er de online webinterface. Met uw persoonlijke login gegevens logt u in op de Cloud Storage Unlimited Webinterface. U heeft zo toegang tot uw persoonlijke Cloud, en eventuele Team Clouds. U kan uw persoonlijke en bedrijfsdocumenten dus vanop eender welke PC raadplegen.

Naast de webinterface voor computers is er ook een webinterface voor mobile devices. Zo kan u ook via uw smartphone inloggen en uw documenten raadplegen.

Altijd toegang tot uw gegevens. Offline.

Dankzij het principe van lokale synchronisatie staan uw bestanden altijd lokaal op uw PC’s. Wanneer u dus op de baan bent met uw laptop, en u geen internet verbinding ter beschikking heeft, staan uw documenten eenvoudigweg lokaal op uw harde schijf, en kan u ze perfect raadplegen. De wijzigingen die u offline doorvoert, zullen onmiddellijk met de Cloud gesynchroniseerd worden bij de eerstvolgende keer dat u verbinding maakt met het internet.

Foutcontrole

Cloud Storage Unlimited zal rapporteren indien er zich problemen zouden voordoen in de synchronisatie. Stel dat bijvoorbeeld 2 medewerkers op hetzelfde moment, hetzelfde bestand openen en wijzigen. U zal kunnen aanduiden welke versies naar de Cloud gesynchroniseerd moeten worden.

Theft Control

Het ter beschikking hebben van alle gegevens op uw pc’s kan ook risico’s met zich meebrengen. Stel dat u uw laptop verliest, of gestolen wordt. U logt dan eenvoudig in op de Cloud Storage Unlimited webinterface. Hier krijgt u een overzicht van uw verbonden computers. U selecteert de betreffende verloren laptop en duidt hem aan als gestolen. Wanneer het gestolen toestel zich de volgende keer aanmeldt op de Cloud, zal de Cloud meteen alle gegevens van het toestel wissen. Zo worden uw critische gegevens vernietigd alvorens een onrechtmatige gebruiker ze kan inkijken. Vanzelfsprekend blijven uw gegevens wel actief in de Cloud, en op uw andere PC’s.